Schilder workshop levensdoek

Van kleins af aan ben ik erop gefocust om alles om mij heen mooier te maken. Waar het vroeger voor mij als kind een belangrijke manier was om mezelf staande te houden, is het nu een onderdeel geworden van wie ik ben. Door levenservaring en 15 jaar werken binnen de hulpverlening heb ik ervaren dat het doorleven van pijn en verlies onvermijdelijk is en zelfs nodig is om een diepe connectie met jezelf te maken. We worden allemaal geconfronteerd met afscheid, frustratie en ziekte. Het afweren van deze gebeurtenissen doet afbreuk aan wie je werkelijk bent. Je moet eerst de poort van pijn door om de weg naar geluk te vinden.

Mijn missie is om je op weg te helpen jouw innerlijke kracht en energie terug te vinden. Jou te helpen jouw blik te verruimen, je hoofd leeg te maken, obstakels uit de weg te ruimen en rust en geluk in jezelf te vinden. 

Creativiteit en inspiratie kunnen je helpen dichtbij jezelf te komen. Ik weet als geen ander hoe het voelt om je eigen pad te leren bewandelen en wil jou ontzettend graag inspireren en laten zien hoe je dat kunt doen. Ik geef levensdoek schilder workshops om je creativiteit te ontwikkelen en om het bewustzijn in jezelf te versterken. Door creatief te werken ontwikkel je je vrije intuïtieve en speelse stroom. Vanuit bewustwording werk je door middel van die creativiteit en ga je laagdrempelig belangrijke levensthema’s in jezelf verkennen en verdiepen, waardoor je inzicht in jezelf krijgt. 

Door te schilderen kun je je emoties laten vloeien en geluk, liefde, zelf-compassie en rust ervaren. Het helpt om je hoofd en hart in balans te brengen. Het is een natuurlijke vorm van therapie om gevoelens en gedachten te manifesteren. Door te schilderen wordt zowel de linker- als rechterhersenhelft gestimuleerd. In de linkerhersenhelft zijn de logica en de ratio gelokaliseerd, terwijl de rechterhersenhelft juist houdt van creatie en gericht is op het gevoel. Hierdoor kan de verbeelding de vrije loop krijgen en zullen jouw meest diepe gedachten even op adem komen. Deze staat van vergevorderde concentratie wordt Alpha genoemd en is het onderwerp geweest van vele onderzoeken. Schilderen haalt jouw onderbewustzijn naar boven, dit is dezelfde staat welke door middel van meditatie wordt bereikt.

Schilderen puur vanuit je gevoel legt het onderbewustzijn bloot wat een mysterie is in de ‘normale’ wereld. 

In het vrije werken sta je de creatieve stroom in jezelf toe. Het gaat hierbij niet om artistiek zijn maar om authentiek zijn. Loslaten is het toverwoord. 

En als je denkt, “maar ik ben helemaal niet creatief.” Wees gerust: Iedereen is in potentie creatief. Al het leven ontstaat uit creatie. 

Wij zijn onderdeel van de natuur, van het universum. We hebben een universele creatieve kracht. Alle kennis die we nodig hebben om tot creatie te komen is al in ons aanwezig. Daar hoeven we niet bij na te denken, sterker nog: liever niet! Juist wanneer we ons verbinden met de stilte en het denken los laten komen we tot creatie.

Tijdens de workshop wordt er naar elkaar en naar muziek geluisterd. Dat alles draagt in positieve zin bij aan het proces waar je doorheen gaat. Je creativiteit in beweging laten komen doe je niet alleen via kwast en verf maar met alle uitingsvormen die in jou aanwezig zijn. Ze versterken elkaar.

Om mee te doen aan de workshop hoef je geen ervaring te hebben met schilderen, mag natuurlijk wel. Enkel de impuls dat je voelt, ik wil schilderen, is genoeg om deel te kunnen nemen. Er roept iets in jou. Jij mag nu de beweging maken.

Het gaat erom dat je door kunstzinnig bezig te zijn los komt van het “denken”. Daardoor maak je contact met je intuïtie, je innerlijk kind, degene die je diep van binnen bent en met je creatieve kracht. Het resultaat is van minder belang dan het doen. Alhoewel je, jezelf achteraf zult verbazen over wat je tot stand hebt gebracht en je, aan het eind van de workshop, naar huis gaat met een authentiek, uniek, prachtig levensdoek en een rugzak gevuld met rust en inzicht in jezelf. Ook al is je op dat moment misschien nog niet helemaal duidelijk wat dat inzicht dan is, immers: “goede wijn moet rijpen”

Sommige dingen moet je gewoon ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat een ervaring veel langer doorwerkt dan welk ander cadeau dan ook. Gun jezelf of iemand waar je veel om geeft een levensdoek schilderworkshop cadeau.